26-04-2005 Gaanderen (Nederland)

Voorbereidingsperikelen

Lucie bij AzoraOp 31 maart hebben we beiden onze laatste werkdag. We ervaren deze dag als heel bijzonder door alle aandacht die eraan geschonken wordt door de collega’s. Wanneer we ’s avonds thuis komen staat de champagne koud en toasten we op het begin van een nieuwe periode in ons leven. Vrijdag 1 april geven we thuis een afscheidsfeestje voor de collega’s van Azora en zaterdag 2 april voor de collega’s van Deloitte. Wanneer zondag de alcoholdampen zijn opgetrokken en de vloer is gedweild hebben we onze loopbanen voorlopig definitief afgesloten. Dus zoals op deze foto’s zien we er de komende tijd niet meer uit.  Rob bij Deloitte

Rob kan het niet laten om aan het eind van de eerste vrije week nog een keer Deloitte te bellen. Rob: “Met De Groot, mag ik de heer Helmink van u?” Marjolein: “Die werkt hier niet meer.” Rob: “Wat zegt u?” Marjolein: “Die werkt hier niet meer, die is hier niet meer”. Rob: “Dat klinkt goed Marjolein”. Daarna wordt er alleen nog maar gelachen, want het gesprek is een exacte kopie van de Staatsloterij reclame.

We hadden van te voren gedacht dat een maand vrij wel lekker zou zijn om ons op de reis voor te bereiden en de laatste dingen te regelen maar dat we die tijd ook echt hard nodig hebben, hadden we niet verwacht. Er zijn nog wat klussen in en om het huis te klaren en omdat we het huis verhuurd hebben willen we onze persoonlijke spullen inpakken en elders opslaan. Verder moeten we nog wat laatste inkopen doen en proefpakken, want het zal ons toch niet gebeuren dat we 1 mei op de fiets willen stappen en niet alles mee kan. Gelukkig past alles in de tassen die we aan de fiets hangen, dus dat gaat lukken.

We ontvangen veel leuke kaarten met goede wensen voor de reis. Ook ontvangen we een Nederlandse kaart met een Chinese tekst erin, waarvan we niet weten wat er staat en wie de afzender is. Daarom gaat Lucie naar de Chinees in Terborg. Die man leest de tekst, denkt even na, schudt zijn hoofd en zegt: “Geen goed Chinees”. Pakt een papiertje en begint de tekst over te schrijven met echte Chinese tekens. Hij kan het dus wel lezen en er schijnt iets te staan van Nederlandse Ambassade in China en Chinese Ambassade in Nederland, maar geen afzender eronder, dus we zijn nog niet veel verder.

Omdat we de computer ook elders opslaan kunnen we die vanaf woensdag niet meer gebruiken, donderdag gaat de auto weg, vrijdag wordt de telefoon afgesloten en zaterdag de kabel-TV. Kortom we wennen langzaam aan een toekomstig leven zonder luxe. Zondag 1 mei willen we om 10.30 uur op de fiets stappen en afscheid nemen van onze familie, vrienden, buren en ex-collega’s en beginnen aan ons avontuur.