01-10-2016 Gaanderen (Nederland)


Opruimen en afscheid nemen

001.01 Woning verkocht
Begin juni 2016 verkopen we onze woning en beginnen met de voorbereidingen voor onze volgende langdurige fietsreis. Het begon natuurlijk allemaal al veel eerder na terugkeer van onze ‘wereldreis’ Travel by Bike in 2007, want na verloop van tijd gaat het dan toch weer kriebelen en worden er weer nieuwe plannen gesmeed.

Door verschillende oorzaken heeft het allemaal wat langer geduurd dan verwacht maar nadat de woning ook verkocht is willen we weer voor geruime tijd op de fiets stappen.

We lichten familie, vrienden en kennissen in, die in het algemeen toch ook wel verwacht hadden dat wij weer een keer voor een langere periode op de fiets zouden stappen. Voor ons begint nu een bijzondere periode van voorbereidingen. Het huis moet leeg, de uitrusting en de fietsen moeten weer up-to-date zijn, we moeten veel administratieve zaken regelen, Lucie moet haar baan bij PRO8 opzeggen, afscheid nemen etc. We hebben voor dit alles ruim 3 ½ maand de tijd maar ondanks de nodige ervaring vliegt de tijd voorbij.

001.02 MSC Genesis
In eerste instantie is ons plan om met het vliegtuig naar Bangkok te gaan en daar te beginnen met een fietsreis door Zuid-Oost Azië. We hebben daar tenslotte met enorm veel plezier al vele fietsreizen gemaakt. In tweede instantie vinden wij dit voor ons toch niet zo’n uitdagend plan en we bedenken al gauw dat we deze keer in Zuid-Amerika willen fietsen. De overtocht willen we dan met een vrachtschip maken. We zijn beiden opgetogen over de wijziging van onze aanvankelijke plannen.

Via een Duits reisbureau, gespecialiseerd in vrachtschipreizen, boeken we een overtocht van Le Havre in Frankrijk naar Paranagua in Brazilië. De verwachte vertrekdatum van het schip MSC Genesis in Le Havre is 8 november 2016, dus we hebben nog ruim de tijd om de afstand van Gaanderen naar Le Havre met de fiets te overbruggen. Voor twee mooi weer fietsers is het echter al laat in het seizoen maar dat nemen we op de koop toe.

 

 

001.03 Opruimen

De hele zomer zijn we bezig met de verdeling van onze inboedel: opslaan, verkopen, weggeven of naar de kringloop. Dat verloopt volgens plan en het huis wordt steeds leger.

Wanneer de laatste spullen zijn opgeruimd, kamperen we nog even in ons eigen huis. En dan ook het afscheid nemen van alles en iedereen. Nog even daar naar toe en die komt nog langs, uitnodigingen voor etentjes, afscheidsreceptie Lucie bij PRO8 en tenslotte op 30 september nog een afscheidsfeestje thuis voor familie, vrienden en buren.